Dali vine la Bușteni din 22 Iulie

retocada-1024x813-700x555

Îmi place nebunia în artă, iar Dali este unul din pictorii care transmite niște concepte profunde în imagini de o complexitate uimitoare. Se știe că între nebunie și geniu este o linie subțire, iar Dali este după mine, un geniu ce și-a transpus nebunia creativă pe pânză. Dali reușește în operele sale să îmbine profunzime, umor, erotism, curaj cu propriul caracter opulent, dar firesc în același timp.

Anul acesta, între 22 Iulie – 04 Octombrie, la Castelul Cantacuzino din Bușteni, vor fi expuse peste 2oo de opere ale lui Salvador Dali, unul dintre cei mai mari pictori suprarealiști. Prețul unui bilet pentru expoziție este de 20 de lei, iar pentru vizitarea castelului și expoziție, biletul costă 35 de lei. Eu am vizitat castelul și pot spune că merită oricând văzut, chiar și în afara expoziției.

Pentru anii următori, Castelul Cantacuzino își propune să realizeze o serie de alte expoziții spectaculoase ale marilor artiști precum Picasso, Henri Matisse, Renoir sau Marc Chagall.

Dali nu a fost doar un pictor cu un succes fenomenal ci și o personalitate foarte controversată. Încă de mic se considera o persoană foarte specială și prețioasă, ca mai târziu să ajungă să vorbească despre sine la persoana a treia, intitulându-se „divinul Dali”. Megalomania sa a atins cote absolute, umblând chiar cu un clopoțel pe străzile din New York, pentru a atrage atenția asupra sa.

În final, trebuie neapărat să vedeți acest filmuleț foarte amuzant, în care Dali este invitat la o emisiune televizată pe formatul „recunoaște artistul”, în care 4 persoane legate la ochi îi pun întrebări și acesta trebuie să răspundă doar cu da sau nu. Evident, majoritatea răspunsurilor sale sunt…..amuzament pentru public!

Surse:

http://www.cantacuzinocastle.com/#!expozitia-salvador-dali/co5z

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/05/11/documentar-salvador-dali-cel-mai-excentric-reprezentant-al-miscarii-suprarealiste-15-26-59

http://blog.artsnapper.com/salvador-dali-the-man-behind-the-moustache/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: